Reiser til Phuket

”Sydens Perle” er et favoritt kallenavn for Thailands største øy, Phuket. Øyens idylliske kystlinje består av bukt etter bukt med de vakreste sandstrender som bare avbrytes av et skogkledd fjell her og en bratt klippe der. Palmene svaier over det meste av øya. I tillegg til den paradislignende rammen for en drømmebadferie kan du nyte god mat og en alltid gjestfri befolkning. For ikke å nevne de nøye utvalgte hoteller og fritidsboliger vi på Escapeaway har håndplukket til deg. Velkommen til Phuket i Thailand med Escapeaway, vi er spesialister på reiser der du bor på håndplukket hoteller i ferien din.

Phuket er utvilsomt et av Thailands mest populære feriemål. Hvis du er ute etter et hideaway, bør du ikke gå helt utenom Phuket? Nei! For det første er det en grunn til at øya er så populær, og du trenger ikke å snyte deg selv for de uforglemmelige opplevelsene som venter. For det andre, som nevnt, er Phuket Thailands største øy, og de fleste turister samler seg rundt de samme stedene - på Escapeaway fokuserer vi på de unike juvelene som er drysset utover de mindre befolkede buktene og strendene. Og savner du en shoppingtur, et livlig natteliv eller en enkelt strandfest med ildshow, kan du ta en tur til Patong og Phuket Town. Du kommer definitivt tilbake til din egen lille oase igjen når du savner hvilepulsen din.

Livet under overflaten

Phukets innbydende sandstrender er en åpenbar invitasjon til å legge deg på et håndkle mens du lytter til havet, svaiende palmer og lar solen varme deg. Når du trenger å kjøle deg ned er det meste av vannet på øya krystallklar med den fineste strandbunnen... men nå sa jeg kanskje litt for mye, siden vanntemperaturen vanligvis er 25 grader hele året, så særlig svalende er det kanskje ikke. På den annen side får du lyst til å være i det varme, klare vannet lenge. Og når du er der ute, anbefaler jeg at du tar deg en snorkel tur - enten du er nybegynner eller nybegynner.

Området rundt Phuket er velsignet med et fantastisk korallrev, som mange steder begynner i nærheten av stranden, så du kan oppleve livet under sjøen uten å måtte gjøre en utflukt ut av den. Hvis du reiser til Phuket med barn, er det en glede å kunne gi dem sin første snorkelopplevelse uten å måtte ut i dypt vann. Hvis du er fanget av det, eller er en erfaren dykker, er Phuket det perfekte utgangspunktet for dykkerturer til noen av de mange vakre øyene i området, hvor det er gode muligheter for å hilse på både sjøhester, havskildpadder, klovnefisk, murere og leopardhaier. Vrakdykning er også mulig fra Phuket. Husk dykkersertifikat og loggbok.

Riktig god reise til Phuket

På Escapeaway kan du velge mellom private villaer, koselige hoteller og hemmelige gjemmesteder når du skal feriere i Phuket. Du kan for eksempel bo på Katas barnevennlige strender, høyt over den vakre Bang Tao-bukten på nordvestkysten eller i den unike Nai Harn-bukten nær Phukets sørligste spiss. Uansett hvor du vil bo, kan du stole på at Escapeaway omhyggelig har valgt ditt neste gjemmested på Phuket - God ferie!

Bruk den smarte søkemotoren til å booke en enkel og sikker reise til Phuket. Velg mellom avreise fra flyplassene i Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller på Phuket, og med mulighet til å supplere med en leiebil - alt samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti.  

>> Les om luksushoteller på Phuket
>> Les også om reiser til Koh Samui

Reisemål i Phuket

 • Karon
  11 hoteller
  Karon på Phuket er kjent som et familievenlig og avslappende reisemål. Det skyldes ikke minst den brede sandstranden som er en av Phukets lengste. Her ved det skjønne turkisblå vannet er du litt på avstand av de mer livlige byene og har derfor ... perfekte betingelser for å få en avslappende badeferie. Les mer
 • Patong
  11 hoteller
  Patong er nok Phukets mest livlige badeby. Her finner du både kilometer lange, hvite sandstrender, et stort utvalg av vannaktiviteter samt et bysentrum med masser av liv og leven.
 • Kata
  10 hoteller
  Kata er kjent som et av Phukets mer familievennlige reisemål, hvor nattelivet er mer avdempet enn i øyas større feriebyer. Samtidig har Kata en av øyas beste strender, hvor du og familien enkelt kan fordrive det meste av ferien.
 • Bangtao
  7 hoteller
  Den seks kilometer lange Bang Tao stranden er ett av Phukets høydepunkter og byr på muligheter for å sløve i solen med en god bok, dykke, snorkle eller nyte en forfriskning i en av de mange sjarmerende barene og restaurantene som har utsikt ... ut mot Sør-Kinahavet. Les mer
 • Kamala
  7 hoteller
  Kamala strand er perfekt for deg som reiser med barn. Du befinner deg nemlig i den roligere delen av Phuket og med de brede, lavvans strendene, er dette den perfekte familieferie destinasjonen.
 • Nai Harn
  4 hoteller
  Nai Harn er en idyllisk strand på det sørlige Phuket. Stranden, som av mange regnes som en av de beste på øya, er kjent for sin, fine, hvite sand og krystallklare vann.

Populære hoteller i Phuket

Thailand, Phuket, Surin Beach
9,7
Fantastisk
828 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Phuket, Kata
9,0
Fantastisk
1019 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 45 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Phuket, Kata
9,2
Fantastisk
1334 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 47 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Seværdigheder

Her har jeg valgt noen av de største opplevelsene og severdighetene du kan oppleve på en tur til Phuket. Hvis du vil lese mer om andre severdigheter i Thailand, anbefaler jeg at du leser vår blogg om reiser der du kan finne spennende artikler om Phuket og våre andre destinasjoner. God fornøyelse og god tur!

Phuket by

Det er neppe noen tvil om at for de fleste er hovedattraksjonen på Phuket de mange flotte strendene. Men kan du løsne deg fra disse, er det også mye annet å se og oppleve på øya. Det inkluderer byen Phuket, offisielt kjent som Phuket City, som er provinsens hovedstad. Byen, som har om lag 70.000 innbyggere, ble etablert på midten av 1800-tallet som et knutepunkt for handel i tinnet som på den tiden ble en stor inntektskilde for øya. Phuket Town, ble i tråd med veksten på gruveindustrien, en stadig viktigere by for øya og endte opp med å overta hele rollen som administrativ hovedby fra byen Thalang.

Phuket City er i dag kjent for sin vakre sino-portugisiske arkitektur fra byens barndom, som er en blanding av europeiske og kinesiske byggestiler. Det er et litt misvisende uttrykk, da portugiserne, som var noen av de første vestlige på øya, hadde forlatt det igjen på den tiden. Faktisk er den europeiske berøringen egentlig britisk kolonistil. Britene hadde da en koloni i Penang (Malaysia) i sør. Det anbefales å ta en tur rundt i gamlebyen for å beundre de vakre husene. De er ofte innredet med en butikk i første etasje, hvor eierne selv bor bak og i etasjene over. Karakteristisk for arkitekturen er at husene ofte er svært smale, men kan være ganske lange på baksiden. På Thalang Road er et av de karakteristiske husene innredet til et bymuseum, Tai Hua-museet, med en utstilling av gamle bilder som forteller historien om Phuket.

I tillegg til de vakre husene er det også verdt å legge turen forbi de buddhistiske templer og kinesiske helligdommer, som ligger i sentrum. Dette er et annet eksempel på at kineserne har hatt en stor kulturell innflytelse i byen.

Et besøk til Phuket Town er åpenbart en flott mulighet for å shoppe, gå på restaurant eller utforsk nattelivet. Her er alt fra markeder og små butikker til moderne kjøpesentre, hvor det nesten alltid er gode muligheter til å gjøre et godt kjøp. Samtidig varierer spekteret av spisesteder fra små, litt midlertidige gatekjøkken til elegante restauranter.

Nasjonalparker

Sant skal sies at naturen i Phuket gjennom årene har vært overfylt i tråd med at gruvedrift, landbruk, økende turisme og utvidelse av infrastrukturen har beslaglagt jorden. Myndighetene har imidlertid sørget for å utpeke nasjonalparker rundt på øya, som skal holdes fri for bygging og utnyttelse. En utflukt til en nasjonalpark er en åpenbar sjanse til å ta en pause fra strandlivet. Her kan du også få et godt inntrykk av hvordan Phuket tidligere så ut.

I den største av øyas to nasjonalparker, Khao Phra Thaeo National Park, kan du blant annet ta en (litt utfordrende) tur gjennom den frodige jungelen til Bang Pae, Phukets største foss, som inviterer deg til en velfortjent dukkert. Det anbefales å benytte anledningen til å leie en av parkens guider, som åpner øynene dine for parkens rike dyre- og planteliv. Parken huser også et rehabiliteringssenter for gibbons.

Sirinat nasjonalpark ligger rett på øyas nordvestkyst og strekker seg ut i havet. Parken er da også primært etablert for å beskytte dyrelivet på revene fra kysten og strendene der havskildpadder kommer opp for å legge eggene sine. For besøkende er hovedattraksjonen de vakre hvite sandstrendene, Hat Nai Thon, Hat Nai Yang, Hat Mai Khao og Hat Sai Kaeo, som inviterer deg til romantiske turer og avslapning. Her er det vanligvis ikke så mange mennesker som på de populære badestrendene lenger sør.

Foruten nasjonalparkene på Phuket, har du også noen av Thailands andre kjente parker innen rekkevidde. På fastlandet ligger for eksempel Khao Sok National Park, en av de eldste i landet. Her, noen timers kjøring nordover fra Phuket, kan du oppleve noen av de eldste jungelen i Thailand, hjemmet til elefanter, tigre, bjørner og gibbons.

Sist men ikke minst, er Similan Islands nasjonalpark, som består av elleve små øyer ca. 85 km nordvest for Phuket, et verdifullt utfluktsmål for deg som elsker å utforske sjøen. Øyene er omgitt av et krystallklart hav som tilbyr noen av de beste snorkling- og dykkeropplevelsene i Thailand. De vakre strendene på øyene er selvfølgelig også en attraksjon i seg selv. Det finnes mange selskaper i de populære feriestedene på Phukets vestkyst, som tilbyr turer til Similan Islands nasjonalpark.

Småøyene

Similan Islands er ikke de eneste øyene i nærheten av Phuket som er verdt en dagstur. Det ligger mer enn 30 små øyer innen rekkevidde, hvorav flere er ubebodde. Mange av disse kan du seile til på en time i longtailbåt og deretter nyte en dag på fine sandstrender eller snorkle i det klare vannet i fargerike korallrev.

Det tar for eksempel ikke lang tid å seile de få kilometer til Coral Island, også kjent som Koh Hae. Selv om det er et ganske populært utfluktsmål og ikke så fredelig som det var, er det fortsatt verdt en dagstur. Strendene er nydelige og øya lever opp til navnet sitt, det lønner seg å ta med snorklingutstyret.

Utsiktspunktene

Det kuperte landskapet i Phuket tilbyr en ekstra bonus: flotte utsiktspunkter. Det er for mange til at alle kan nevnes her, men blant de mest berømte er Promthep Cape (Laem Jao) sør for øya. Fra den steinete bakken har du en fantastisk utsikt over Rawai-stranden og de grønne åsene. Utsiktspunktet er et spesielt populært utfluktspunkt om kvelden, hvor mange samles for å se en fantastisk solnedgang.

Et annet populært utsiktspunkt er Karon Viewpoint (tidligere kjent som Kata Viewpoint), som gir en vakker utsikt over tre av vestkystens strender Kata Noi, Kata Yai og Karon. Dette er sannsynligvis en av de mest fotograferte utsikten på Phuket.

Informasjon og fakta

Her har jeg samlet noen nyttige fakta og informasjon om Phuket, som øyas befolkning, historie og vær som kan tjene som inspirasjon til ferien din. Informasjonen er bare til inspirasjon og det taes forbehold om aktuelle feil. Ønsker du mer inspirasjon til reisen din, anbefaler jeg at du besøker bloggen vår, der finner du spennende artikler om alle våre destinasjoner. God fornøyelse og god reise!

Geografi og befolkning

Phuket er en øy ca. 860 km fra Bangkok, som er en forlengelse av den thailandske vestkysten mot Andamanhavet - en del av Det Indiske Hav. Geologer tror også at øya pprinnelig var en halvøy, som med tiden mistet forbindelsen til fastlandet. Det gjør det til Thailands største øy, som sammen med de mange nærliggende øyene besøkes av millioner av turister hvert år. Phuket fikk sin første broforbindelse over Chong Pak Phra Strait til fastlandet Thailand i 1967 og noen få år senere den første internasjonale flyforbindelsen. Forbedringene i øyas infrastruktur var ment for forretningslivet, men viste seg også å være det første skrittet for å lokke ferierende til øyas uberørte strender. På slutten av 1970-tallet fant de første backpackerne veien til Phuket, hvor de måtte campe direkte på stranden eller leie en fiskerhytte.

Naturen på Phuket er veldig kupert, bare noen få av de skogkledde toppene når over 500 meter. De primære bakkene løper nedover vestkysten, men selv den mer lavtliggende østlige delen av øya har kuperte områder. Lavlandet er preget av rismarker, kokosnøttbusker og gummiplantager. Du kan også oppleve en siste, større rest av den opprinnelige regnskogen i Khao Phra Thaeo National Park. De berømte badebyene ligger på øyas vestkyst, som har nesten alle de beste strendene. På østkysten er det for det meste bergarter og mangrover, men også noen små sandstrender. På den annen side er utsikten herfra til de små, steinete øyene nær kysten fantastisk.

Phuket er den eneste av Thailands øyer som er stor nok til å være sin egen provins, men den nest største i landet. Som turisme har Phukets befolkning gjennomgått sterk vekst på relativt kort tid. Øyens urbefolkning, den såkalte Chao Le, "sjøøynere", utgjør i dag bare en brøkdel av befolkningen, som ifølge den siste folketellingen (2015) er om lag 386 000 mennesker. Dette inkluderer imidlertid bare personer registrert som bosatt i Phuket. I tillegg er det sannsynligvis minst 100 000 som bor her på semi-permanent basis, som inkluderer mange burmesere. Selvfølgelig øker øyas befolkning i løpet av turisthøysesongen markant med både utenlandske turister, men også på grunn av besøkende thailandske folk fra andre provinser som kommer for å jobb.

Befolkningen i Phuket gjenspeiler at øya har mottatt handelsmenn og innvandrere fra andre deler av Asia i mange århundrer. I tillegg til det burmesiske er det mange etterkommere av kineserne som har kommet hit for å jobbe med utvinning av tinn, som alt fra 1500-tallet til turismen virkelig fikk luft under vingene på 1980-tallet, var øyas primære industri.

Klima og vær

Kort sagt, klimaet på Phuket kan beskrives som varmt og fuktig med temperaturer mellom 25 og 34 grader. Det er imidlertid variasjoner i været gjennom året, som dikteres av monsoons. Fra mai til oktober (regntiden) gir sommermonsonen varm og fuktig luft fra sørvest til Phuket, noe som gir mye regn - vanligvis sent på dagen. I løpet av denne perioden bør du også være oppmerksom på at sterk vind og høye bølger ofte gjør det for farlig å bade. Fra november kjøles det asiatiske kontinentet ned og vindretningen endres til nordøst og de kjøligere, tørrere luftmassene gir Phuket godt vær. Selv om lokalbefolkningen beskriver denne endringen rundt november til februar som "kald sesong", er det fortsatt varmt sett med norske øyne. Dette er også den tradisjonelle turisthøysesongen på øya, hvor du kan nyte et klarere vær, lavt nedbør og lavere luftfuktighet. Fra mars til begynnelsen av mai er været vanligvis også vakkert og klart, men temperaturen øker, så du bør helst like varme for å nyte ferien på dette tidspunktet.

 

Historie

Det er ikke noe nytt at Phuket tiltrekker besøkende fra hele verden. Men i dag hvor de mange vakre strendene og solrike klimaet lokker, var det plasseringen på en av de viktigste handelsrutene mellom India og Kina som i det 15. og 16. århundre fikk handelsfolk fra India, Arabia, Kina og Portugal til å legge ruten forbi øya for å få friske forsyninger. På den tiden var øya kjent som Jung Ceylon, da øya relativt nylig har blitt kalt Phuket.

Fra rundt 1700-tallet var utvinningen av tinn på øya også stor nok til å tiltrekke nederlendere, engelskmenn og franskmenn som konkurrerte om produksjon av edelt metall brukt til produksjon av bronse og andre legeringer. Mens øyas nordlige og sentrale områder var underlagt thailandsk styre, ble de sørlige og vestlige delene derfor håndtert av tinnindustrien, som var i utenlandske hender. Murstein av rent tinn var godt opp i det 20. århundre faktisk den vanlige valutaen på Phuket. Den siste aktive tinnmynten stengte først i 1992. I likhet med andre typer gruveindustri var utvinningen av tinn ofte skadelig for miljøet og ble også gjentatte ganger møtt med lokalbefolkningens protester. Sporene til de gamle gruvene kan fremdeles ses i Phuket-landskapet, men på flere steder har man for eksempel utnyttet utgravingene til å lage golfbaner som er blant de mest utfordrende i verden.

Mens tinnindustrien først og fremst gjorde en liten elite veldig rik, ga gummiplantasjene, som ble etablert fra begynnelsen av 1900-tallet, en bredere avkastning som gav fordel for flere vanlige familier. Den lønnsomme høsten av saften fra gummitreet innebar også at om lag en tredjedel av øya endte med å bli dekket av gummiplantasjer. Til tross for adventen av turisme og viktig betydning for lokaløkonomien, kan du fortsatt se gummiplantasjer mange steder i lavlandet av Phuket. Vanligvis er gummintrærne plantet sammen med ananas, slik at familien har en inntekt i de første årene før trærne er store nok til å fremstille saften som naturgummi blir ekstrahert fra.

I tillegg til handelsmenn og arbeidstakere som over tid har kommet til Phuket på grunn av verdifulle råvarer i form av tinn og gummi, var Phuket ellers ganske ukjent utenfor landets grenser til de første backpackerne fant veien på slutten av 1970-tallet. Etterhvert som ryktet om den vakre øya med de fantastiske strendene spredte seg, fulgte initiativrike entreprenører i kjølvannet, og økte utviklingen av den nødvendige infrastrukturen for å imøtekomme flere besøkende. De følgende årtier, forvandlet Phuket til en av Thailands mest kjente destinasjoner, og inntekter fra turisme gjorde snart provinsen til en av de rikeste i Thailand.

Transport

Phuket International Airport (flyplasskode: HKT), som ligger på nordvestsiden av øya, har mange direkte forbindelser daglig til Bangkok samt andre byer i regionen som Singapore og Kuala Lumpur. Hvis du ikke allerede har arrangert den videre transporten fra flyplassen til hotellet ditt på Phuket, er det muligheter for å ta taxi eller muligens ta en av minibussene som, når de har samlet nok passasjerer, kjører direkte til de populære badebyene.

Hvis du ønsker å utforske andre deler av øya enn bare området rundt hotellet, er drosjer og den såkalte tuk-tuk, en slags minibuss, de mest åpenbare alternativene for å komme deg rundt. Du bør avtale destinasjon og pris før ombordstigning! Det er også lokale busser (Song Taews), som primært forbinder Phuket by med kystbyene. Men ulempen med disse er at det ikke er noen direkte ruter mellom badebyene. Det kan derfor ta uforholdsmessig lang tid å reise over, da du må bytte i Phuket by.

Selv om det selvfølgelig også er et alternativ å leie en motorsykkel eller bil for selv å kjøre rundt Phuket, bør du tenke deg om en ekstra gang. Ulykkesstatistikken for Phuket er så skremmende, og det hvert år er det turister som kommer ut for uhell . Det er ikke bare utfordringen å kjøre på den "gale siden" av veien du må ta hensyn til, men også en trafikkultur som noen ganger får selv de mest iltre sydeuropeiske bilførerne til å se ut som dydsmønstre. De fleste ulykker involverer motorsykler.

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hva sier gjestene i Phuket?

7,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 13 anmeldelser