Reisetips til Praha

Hovedstaden i Tsjekkia betraktes av mange som en av Europas vakreste byer, og er en av de mest populære byene å besøke på storbyferie. Byen er kjent for sin vakre arkitektur og rike historie. Her finner du en rekke historiske og kulturelle severdigheter, museer, shoppingmuligheter og uteliv.

Prahas labyrint av brosteinsbelagte gater og skjulte bakgårder er et paradis for deg som er glad i å gå på oppdagelsesferd og alltid har lyst til å se hva som venter rundt neste hjørne. I kort avstand fra gamlebyens markedsplass finner du kapeller, skjulte hager, sjarmerende kaféer og gammeldagse barer, der turistmengdene føles som et fjernt minne. 

Velkommen til Praha med Escapeaway. Vi er spesialister på reiser til Praha og Tsjekkia, hvor du kan velge å bo på nøye utvalgte hoteller, spesielt vil vi anbefale våre Hideaways hoteller. 

11 steder verdt å besøke i Praha

1. Karlsbroen (Karluv Most): Den 516 meter lange Karlsbroen som krysser elven Vitava, er den mest kjente broen og selve symbolet på Praha, altså en av byens største severdigheter.

2. Praha slott (Prazsky Hrad): Dette slottet og borgen blir regnet som det største slottskomplekset i verden. Det er et imponerende kompleks som rommer museer, gallerier og kunstskatter i tillegg til katedralen St. Vitus, og det gamle kongelige palass. Det er også en av Prahas mest populære attraksjoner.

3. Karlsplassen (Karlovo Namesti): Det store torget er omgitt av vakre bygninger, inkludert Karlsuniversitetet og den nye rådhusbygningen. Karl IV-statuen er et fremtredende landemerke her.

4. Det astronomiske ur (Prazsky Orloj): Dette er et av de eldste astronomiske ur i verden, og er en attraksjon på Gamlebytorget.

5. Gamlebytorget (Staromestske Namesti): Dette historiske torget er omgitt av vakre bygninger, inkludert den gamle rådhuset med Det astronomiske ur og Tyn-katedralen.

6. Josefov (Jødekvarteret): Dette området har en rik historie og her ligger den eldste synagogen i Europa, den jødiske kirkegården og det jødiske museet.

7. Dansens hus (Tancící dum): Dette moderne bygget er kjent for sin unike arkitektur, i sterk kontrast til den eldgamle arkitekturen i byen.

8. Petrin-høyden (Petrin): Fra dette grøntområdet får du en flott utsikt over Praha, her er det også et observasjonstårn.

9. Vaclavplassen (Vaclavske Namesti): Dette travle torget er sentrum for shopping og kultur i Praha. Nasjonalmuseet ligger i enden av plassen her.

10. Vysehrad-festningen: Denne historiske festningen ligger på en høyde over elven og gir flott utsikt over Praha. 

11. Nasjonalteatret (Narodni Divadlo): Dette teateret er et viktig kulturelt senter i Praha, og er kjent for sin vakre arkitektur.

Praha er en by som tar deg med på en reise gjennom historien med sine varierte arkitektoniske stiler og historiske monumenter. Utforsk gamlebyen, slottet og broene for å oppleve byens sjarm og kulturarv.

Markeder i Praha

Praha har flere markeder som gir deg en smak av tsjekkisk kultur og muligheten til å kjøpe lokale produkter og håndverk. Her er et utvalg av de mest kjente i Praha:

 • Pražská Tržnice: Dette er et av Prahas største markeder. Her tilbys det alt fra ferske råvarer og håndverksprodukter til matboder som serverer tradisjonell tsjekkisk mat.
 • Havelské Tržište (Havelska Market): Dette ligger i gamlebyen og er kjent for sitt utvalg av ferske grønnsaker, frukt, blomster og lokale delikatesser.
 • Náplavka Farmers Market: Dette markedet er et populært sted for å kjøpe lokale produkter og matvarer, spesielt i helgene. Det ligger langs elven Vltava med en flott utsikt over elven og Praha slott.
 • Brevnovský trh: Dette loppemarkedet i Praha er perfekt for antikk- og vintageelskere. Du kan finne alt fra gamle bøker til møbler og smykker.
 • Staromestská tržnice (Old Town Market): Dette markedet ligger i gamlebyen og tilbyr et utvalg av tsjekkisk kunsthåndverk, smykker og suvenirer.
 • Christmas Markets (Vánocní trhy): I førjulstiden blir Praha omgjort til en juleby med flere julemarkeder rundt om i byen. Det mest kjente julemarkedet ligger i gamlebyen på Old Town Square, midt på torget står det et stort opplyst juletre, og her finner du alt du trenger for å komme i julestemning. Det andre store julemarkedet i Praha finner du på Wenceslas-torget. Det er litt mindre enn det i gamlebyen, men felles for alle julemarkedene er all julepynten, maten og gløgg. Du vil garantert komme i julestemning!

Når du er i Praha og besøker noen av disse markedene, vil du se at det er en flott måte å oppleve det autentiske Praha på.

Mat og drikke

Mat og drikke i Praha reflekterer den tsjekkiske kulturen og gir deg muligheten til å prøve tradisjonelle retter og lokale spesialiteter. Her får du et lite utvalg av hva du kan prøve:

Mat:

 • Gulasj: Tsjekkisk gulasj ligner på den ungarske versjonen. Det er en kjøttsuppe laget med biff, løk, paprika og krydder. Serveres ofte med brød.
 • Svícková: Dette er en klassisk tsjekkisk rett som består av langstekt oksekjøtt servert med en fyldig fløtesaus, tranebærsyltetøy og knedliky (potet dumplings).
 • Kulajda: En tradisjonell tsjekkisk suppe laget med sopp, fløte, poteter, dill og egg. Den har en unik og deilig smak.
 • Pražská šunka: Dette er en populær street food i Praha. Det er en stor, saftig skinke som blir røkt og grillet, deretter skåret i tynne skiver og serveres oftest i en baguette.
 • Trdelník: Dette er ogs en populær tsjekkisk godbit. Trdelník er en søt, sylinderformet bakst som er stekt og rullet i sukker og valmuefrø. Den fylles gjerne med iskrem eller sjokolade.

Drikke:

 • Øl (Pivo): Det tsjekkiske ølet er berømt over hele verden, og Praha har noen av verdens beste bryggerier. Prøv lokale ølmerker som Pilsner Urquell, Budweiser Budvar og Staropramen.
 • Becherovka: Dette er en populær tsjekkisk likør som ofte blir servert som en aperitiff eller etter måltider. 
 • Medovina: Dette er tsjekkisk honningmjød, en søt og aromatisk alkoholholdig drikke som er populær blant de som foretrekker noe søtt.
 • Kofola: En tsjekkisk brus som er et godt alternativ til tradisjonelle cola-merker. Den har en unik smak og drikkes mye av lokalbefolkningen.

God appetitt!

Transport

Prahas hovedflyplass er Václav Havel, og er den største flyplassen i Tsjekkia. Flyplassen ligger 12 kilometer vest for Praha, og har to hovedterminaler. Det går busser inn til sentrum fra terminal 1 og 2.
Offentlig transport i Praha kalles på tsjekkisk Pražská integrovaná doprava og består av både trikk, buss og t-bane, alt er godt tilrettelagt. Vi anbefaler at du kjøper et reisekort for den perioden du behøver det. Både enkeltbilletter og reisekort får du kjøpt på kiosker og metrostasjoner.

Bestill din storbyferie til Praha

Med Escapeaway kan du bestille en sikker reise til Praha, med mulighet for avreise fra de fleste flyplasser i landet direkte eller med en mellomlanding. Vår smarte søkemotor søker opp prisene på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med utvalgte hoteller i Praha. Det hele samles i en pakkereise med Reisegaranti, og du er godt sikret. 

God tur!
 

>>> Søk og bestill blant våre Hideaways hoteller i Praha

>>> Les mer om Tsjekkia


 

 

Reiser til Tsjekkia

Les mer om Tsjekkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tsjekkia her

Hoteller i Praha

Populære hoteller i Praha

Tsjekkia, Praha
9,5
Fantastisk
3145 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Avstand til sentrum: ca. 650 m
 • Internettilgang / WiFi
Tsjekkia, Praha
9,4
Fantastisk
2956 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 15 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1 km
 • Internettilgang / WiFi
Tsjekkia, Praha
9,2
Fantastisk
1805 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 13 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant

Hva sier gjestene i Praha?

9,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 71 anmeldelser