Reiser til Antalyakysten

Antalyakysten ligger mange av Tyrkias mest populære reisemål. I Alanya kan du kombinere sol og bad med storbyopplevelser, og turer i den vakre, dramatisk naturen som omkranser byen. Side  ligger mellom Antalya og Alanya, og her kan du glede deg til kilometervis av brede sandstrender og utforske den unike, gamle bydelen.

Som reisemål er Antalyakysten mest kjent for det solfylte været og vakre strender. Når du ikke ligger på stranden eller bader i det varme Middelhavet, er det imidlertid mye annet å gjøre og oppleve i denne delen av Tyrkia. Se frem til velvære i et skikkelig hammam, shopping i fargerike markeder, båtturer til idylliske badeviker, samt til å føle historiens vingesus på utflukter til imponerende romerske steder og osmanske slott.

Klimaet på Antalyakysten er fantastisk, og sommersesongen er derfor lang. Her kan du nyte de fantastiske sandstrendene fra mai til oktober med mange solskinnsdager og lite regn. Temperaturene her på kysten er gjerne et par grader høyere enn i de øvrige regionene i Tyrkia

Historie

Antalyakysten er et historisk rikt område ved Middelhavet i Tyrkia. Spesielt kjent er den fascinerende historien til Antalya.

 • Byen Antalya ble grunnlagt rundt år 150 f.Kr. av Kong Attalus II av Pergamon, og utgravninger har avdekket arkeologiske spor som antyder en eldre opprinnelse fra det 3. århundre f.Kr.
 • Under Attalus II fungerte byen som en viktig marinebase for Pergamons flåte.
 • Antalya ble en del av den romerske republikken i 133 f.Kr. etter at Attalus III testamenterte riket sitt til Roma. Som en del av provinsen Pamphylia Secunda blomstret byen under romersk herredømme.
 • I den bysantinske perioden var Antalya en betydningsfull by og hovedstad i Cibyrrhaeots, den bysantinske regionen som dekket den sørlige kysten av Anatolia. Byen var kjent for sin flåtestasjon, handel og tilgang til havnen.
 • På begynnelsen av 1200-tallet erobret seljukkene Antalya, og byen ble senere hovedstad i fyrstedømmet Teke (kalt en beylik). Ottomanerne erobret byen i 1432, bortsett fra en periode med kypriotisk styre mellom 1361 og 1373.

Severdigheter

Antalya byr på en rik historie og en rekke imponerende attraksjoner som Hadrians port, det betydningsfulle Antalya Museum, den vakre Yivliminare-moskeen og de majestetiske Düden-fossene. Disse stedene gir et spennende innblikk i områdets historie og kultur.

 • Hadrians port er en triumfbue bygget til ære for den romerske keiseren Hadrian, som besøkte byen i år 130. Dette er den eneste gjenværende byporten i den gamle muren som omgir byen og havnen. Porten er kjent for sin vakre arkitektur og er bygget av hvit marmor og granitt.
 • Antalya Museum er et av Tyrkias største og mest betydningsfulle museer, med 13 utstillingshaller og et friluftsgalleri. Museet fokuserer på Middelhavets historie og Pamphylia i Anatolia, og inneholder tusenvis av kunstverk.
 • Yivliminare-moskeen også kjent som Ulu-moskeen, er en historisk moské bygget av Seljuk Sultan Alaaddin Keykubad I i 1230. Moskeen er dekorert med mørkeblå fliser og er et landemerke i Antalya.
 • Düden fosser er en gruppe fossefall som ligger 12 kilometer nordøst for Antalya. De nedre Düden-fossene er spesielt imponerende da de faller 40 meter rett ned i Middelhavet, og kan sees fra sjøen på arrangerte båtturer.

Mat og drikke

Her er en smakebit av den spennende gastronomien langs Antalyakysten, preget av både østlige og vestlige innflytelser. Disse kulinariske opplevelsene vil garantert tilfredsstille smaksløkene dine på ferien. God appetitt og nyt reisen!

 • Kebab: Tyrkisk mat er kjent for sitt varierte utvalg av kebabretter.  Her kan du nyte krydret lam eller kylling kebab, tilberedt på grillspyd og servert med deilig tilbehør til en rimelig pris.
 • Gözleme: En typisk tyrkisk pannekake fylt med ost, poteter, spinat eller kjøttdeig, servert med frisk salat. Dette er en populær lunsjrett til en rimelig pris.
 • Lahmacun: En steinovnsbakt "tyrkisk pizza" med en smakfullt fyll av biff, persille, løk og krydder. Dette er en velsmakende matrett som er elsket av både lokalbefolkningen og besøkende.
 • Dolma: En klassisk tyrkisk rett hvor vinblader eller andre grønnsaker fylles med kjøttfarse, ris og krydder, og serveres med hvitløks-yoghurtsaus. Dolma kommer i mange varianter og er en del av det rike middelhavskjøkken.

Velkommen til Antalyakysten med Escapeaway  

Når sol, varme og lange badestrender er øverst på ønskelista for ferien, er det ikke mange steder som kan konkurrere med Antalyakysten. Her finner du lange gylne sandstrender og en rekke rolige badebyer, alle tilbud som trengs for en vellykket ferie enten det er familietur,  en aktiv ferie eller bare et sted å slappe av og lade opp batteriene.

Start planleggingen her hos oss i Escapeaway, og skreddersy reisen akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut alle våre flotte all inclusive hoteller!

Husk også at i Tyrkia unngår du dyr Euro noe som gjør ferien billigere!

>>> Se alle våre all inclusive hoteller på Antalyakysten

>>> Les mer om Antalya

>>> Les mer om Side

>>> Les mer om Belek

>>> Les mer om Alanya

>>> Les mer om Kemer

>>> Les mer om Beldibi

>>> Les mer om Tyrkia

 

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Reisemål på Antalyakysten

 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Alanya
  45 hoteller
  Alanya var i sin tid en av høyborgene i det vidstrakte Osmanske riket. I dag er den flotte kystbyen ett av Tyrkias mest populære reisemål, der både par og familier kan kombinere strand- og badeferie med spennende kulinariske og kulturelle opplevelser.
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Side
  32 hoteller
  Side er kjent for sin gylne sandstrand, sitt milde og varme klima som er ideelt for en avslappende badeferie for soltørste skandinavere. Reiser du til denne sjarmerende badebyen er de kulturelle severdighetene heller aldri lengre unna enn stranden.
 • Gjesteanmeldelser 6,0
  Belek
  30 hoteller
  Med det naturskjønne landskapet, historiske severdigheter og fantastiske, hvite sandstrender, er Belek et perfekt reisemål om du ønsker å kombinere badeferie med kulturelle aktiviteter. For golfere er dette  et paradis med åtte golfbaner å velge mellom!
 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Antalya
  25 hoteller
  I Antalya får du den perfekte kombinasjon av storby- og badeferie. Her er det alltid noe å ta seg til og oppleve, når du ikke bare vil slappe av på en restaurant nede ved den sjarmerende havnefronten eller i solen på en av de nærliggende strendene.
 • Kemer
  11 hoteller
  Kemer ligger vakkert ved foten av de grønne Taurusfjellene ut mot det azurblå Middelhavet. Utover den skjønne beliggenheten kan du på en reise til Kemer nyte de innbydende strendene ved det krystallklare vannet og alle de fasilitetene du kan ... forvente i en moderne ferieby. Les mer
 • Camyuva
  9 hoteller
  Reis til Camyuva, den lille byen ved den tyrkiske kysten, som byr på avslappende omgivelser og vakre naturområder hvor du kan sole deg, bade og delta i aktiviteter.

Populære hoteller på Antalyakysten

Tyrkia, Antalyakysten, Lara Beach
9,3
Fantastisk
1352 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 18 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1.7 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Antalyakysten, Belek
9,4
Fantastisk
1771 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Antalyakysten, Kemer
9,8
Fantastisk
1322 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 59 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Antalyakysten?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 96 anmeldelser