Reiser til Berlin

"Ich bin ein Berliner" lyder det velkjente sitatet fra president J.F. Kennedy, og ordene lever videre i mange av oss - spesielt når du er i den livlige hovedstaden i Tyskland. Og ja, Berlin er en pulserende by, full av spennende severdigheter, vakkert natteliv og uendelige mengder av brede restauranter. Nå kan du reise til Berlin med Escapeaway og bo på unike og sjarmerende hotell i sentrum av Berlin.

En trendy by med en spirituel ånd

Berlin er en veldig populær by, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. For det første er det enkelt, raskt og billig å reise til Berlin og omkring i byen - for det andre er det noe å oppleve for enhver smak. Det er en by hvor du enkelt kan kombinere en rolig dag med kultur ettersom det er så mange interessante steder. Livet i Berlin er ukomplisert og atmosfæren er avslappet til tross for at du er i en storby - så det er ikke rart at folk fortsetter å komme tilbake hit.
 

Mange gode restauranter og hyggelige barer

Selv de mest kresne mennesker finne en favoritt eller to i Berlin. Her finner du alt du trenger, og det er ikke langt fra det ene kontinentet til det andre på kjøkkenet. Når det gjelder prisnivå er det mye variasjon, og du trenger ikke å velge de dyreste restaurantene i det hele tatt for gastronomiske opplevelser som du sent vil glemme. På Oranienstrasse finner du et hav av kaféer og i distriktet Kreuzberg kan du prøve det tyrkiske kjøkkenet. De finere restaurantene ligger rundt Kürfurstendamm og torget Savignyplatz. Det er også mange tradisjonelle barer (såkalt ølhage). Du trenger heller ikke lete lenge etter et moderne sted som serverer deilige cocktailer. Uansett hva slags mat og drikke du leter etter, vil du sannsynligvis finne noe som faller i smak på en ferie i Berlin.
 
I Berlin finnes mange merkevarebutikker, bruktbutikker og gallerier - spesielt i Charlottenburg og langs Kürfurstendamm-boulevarden. På Alexanderplatz ligger Alexa, et kjøpesenter med rundt 180 butikker. Hvis du vil ha litt mer for pengene, kan du ta turen til Tauentzienstrasse eller Hackescher Markt, studentens favorittsted å shoppe. Det er også shoppingmuligheter på Friedrichstrasse og på Schlossstrasse. Ikke glem byens loppemarked, som arrangeres hver søndag. Mauerpark er det største og mest kjente loppemarkedet, men det er flere å velge mellom.

Velkommen til Escapeaway' reiser til Berlin, en by for alle!

Venlig hilsen

Marie

>> Les også om storbyferie i Berlin
>> Slik bestiller du en pakkereise med Escapeaway

Hoteller i Berlin

Populære hoteller i Berlin

Tyskland, Berlin
8,4
Meget bra
5032 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Tyskland, Berlin
9,0
Fantastisk
6254 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Tyskland, Berlin
8,6
Meget bra
9280 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Mat og drikke

Når vi tenker på typisk tysk mat, tenker vi ofte på bakte poteter, potetmos, potetsalat, pølser, svinekjøtt, kål, osv. Alle disse klassiske tyske ingrediensene finner du lett i Berlin, men byens kosmopolitiske og mangfoldige kjøkken har mye mer å tilby. Imidlertid har jeg her valgt ut noen av de kulinariske spesialitetene, de mest typiske rettene og drinkene du kan smake mens du er på ferie i Berlin. God appetit og god reise!

Currywurst

Det finnes knapt en mer ikonisk rett i Berlin enn currywurst. Retten ble angivelig oppfunnet i byen - i distriktet Charlottenburg - like etter andre verdenskrig og har siden spredd seg til andre deler av Tyskland. I dag har det blitt et gastronomisk landemerke for byen og blir vanligvis konsumert på gateplan eller som et slag take-away.

Retten er så enkel som den er kjent: Den består av en stekt eller frityrstekt pølse eller bratwurst, som under normale omstendigheter blir kuttet opp og krydret med ketchup og karripulver. Da serveres det vanligvis med hvitt brød eller granatepler.
 

Berliner/Pfannkuchen

Det ville nesten være hellig å dra på ferie i Berlin uten å ta et klassisk Berlin minst en gang under besøket; mange turister tar en hver dag til ettermiddagskaffe, men det bør ikke anses som et godt råd hvis du vil beholde vekten...

En Berliner er et tradisjonelt Berlin-bakverk laget av en gjærdeig med masse egg, melk og smør som har blitt stekt i smør eller olje og inneholder vanligvis syltetøyfyll. Ofte er det melis eller sukker på toppen. Noen ganger er de laget med en fylling som består av sjokolade, champagne, vanilje, mokka eller advocaat (tradisjonell nederlandsk drikke), eller uten fyll i det hele tatt.
 
I dag kan Berlinere kjøpes året rundt, og i nesten hvilken som helst kiosk, men tradisjonelt ble de spist for å feire nyttårsaften (Silvester) og karnevalsferien (Rosenmontag og Fastnachtsdienstag).
 

Wurzelpeter

Hvis du vil smake på en drink som bærer store deler av Berlins moderne historie på skuldrene, bør du prøve den legendariske likøren Wurzelpeter, som er smaksatt med urter (derav navnet), røtter og bark. Produksjonen av likøren ble startet i 1935 i Berlin-Mitte av Paul Pöschke og Walter Heyer, men oppskriften sies å gå så langt tilbake som i 1875.

I løpet av det tjuende århundre fikk Wurzelpeter gradvis status som en kultdrikk i Berlin og ble ansett som det østtyske motstykket til den berømte Niedersachsen Jägermeister, populær i det daværende Vest-Tyskland. Etter murens fall har den vært i hard konkurranse med store internasjonale drinker for likørmarkedet og i dag er den neppe like populær som før; men du kan fremdeles møte mange Berlinere fra den eldre DDR som drikker det lojalt og til enhver tid vil trekke den frem på en familiesamling.

Slik booker du en reise til Berlin med Escapeaway

Hos Escapeaway kan du benytte den smarte søkemaskinen til å booke en enkel og sikker reise til Berlin. Velg mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller i Berlin og ferieleiligheter i Berlin sentrum, og med mulighed for å supplere med en leiebil. Alt dette får du samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet.

Informasjon og fakta

Nedenfor har jeg samlet fakta og informasjon om Berlin, herunder byens geografi, befolkning, klima og transport, som inspirasjon til din ferie i Berlin. Hvis du ønsker mer inspirasjon til reisen din, anbefaler jeg at du besøker bloggen vår, hvor du kan finne spennende artikler om alle våre destinasjoner. God fornøyelse og god tur til Berlin!

Geografi og befolkning

Berlin, som ligger ved bredden av elvene Spree og Havel, er Tysklands største by og har vært landets hovedstad siden gjenforeningen i 1990. Med en raskt voksende befolkning på ca. 3,7 millioner innbyggere - og rundt 6 millioner i hovedstadsområdet - er Berlin den mest folkerike byen i EU og det syvende mest folkerike byområdet i EU.
 
Berlin ligger i et område med en overveiende flat topografi, som utgjør en del av den store nordeuropeiske sletten, som strekker seg hele veien fra Nord-Frankrike til vest-Russland og som er preget av sumpete, lavtliggende skogsområder. Omtrent en tredjedel av byens område består av skoger, parker, hager, elver, kanaler og innsjøer.
 

Klima og vær

Berlin har et temperert kystklima i henhold til klimaklassifiseringssystemet Köppen. Det er en sterk skråning mot mildt kontinentalt klima på grunn av landets innlandsbeliggenhet, noe som skaper større temperaturforskjeller mellom årstidene enn det som vanligvis er tilfelle for kystklima som vender mot havet.
 
Berlins tettbygde område skaper et mikroklima der varmen akkumulerer byens bygninger og fortau. Temperaturene kan dermed være så mye som 4 grader høyere i byen enn i områdene rundt.
 
De varmeste månedene er juli og august, med et gjennomsnitt på 18 grader, etterfulgt av juni med et gjennomsnitt på 17 grader, mens januar er den kaldeste måneden i året med én minusgrad i gjennomsnitt, etterfulgt av desember og februar med et gjennomsnitt på én grad. Mest nedbør faller i juni, med et gjennomsnitt på 71 mm, etterfulgt av august med 61 mm i gjennomsnitt, mens det er minst nedbør i februar med et gjennomsnitt på 34 mm.
 
Når du reiser til Berlin vil du oppdage at hver sesong har sin sjarm. Den varme sommeren gir liv til strender og små strandbarer. Desember byr på julemarkeder, vinteratmosfære og vakker hurrarop, mens våren byr på grønne trær, kalktrær i blomst og gode temperaturer for å utforske byen til fots.
 

Transport

Berlin har en velutviklet infrastruktur som inkluderer for bilistene hele 5.422 kilometer veinett, hvorav 77 kilometer er motorveier (kalt "autobahn").
 

Buss 

Byen har mer enn 10 busstasjoner med avganger til destinasjoner i hele Tyskland og Europa. Den største av stasjonene er Zentraler Omnibusbahnhof Berlin, som også er byens viktigste busstasjon.
 

Tog

Togruter forbinder Berlin med alle de største byene i Tyskland og med mange byer i de europeiske nabolandene. Det er også regionale jernbanelinjer, administrert av Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg, som gir tilkomst til områdene rundt Brandenburg og Østersjøen. Mange av togene går fra Berlin Hauptbahnhof, Europas største jernbanestasjon (i kategorien jernbaner som består av flere spor).
 

Fly

Den nye Berlin Brandenburg Flyplass (BER) avløste i 2021 de gamle flyplassene Tegel og Schönefeld, slik at Berlin endelig har fått en moderne flyplass i internasjonalt format. Alle flyvninger til Berlin lander nå på den nye flyplassen, og det går gode forbindelser inn til Berlin sentrum med både buss og tog.

 

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her

Hva sier gjestene i Berlin?

9,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser