Reisetips til Berlin

Berlin er hovedstaden i Tyskland med over 4 millioner innbyggere. Det er en pulserende by, kjent for sin rike historie, full av spennende severdigheter, pulserende natteliv og uendelige mengder av restauranter med mat fra alle verdenshjørner. 

"Ich bin ein Berliner" lyder det velkjente sitatet fra president J.F. Kennedy, og ordene lever videre den dag i dag. Berlin er en veldig populær by, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. For det første er det enkelt, raskt og billig å reise til Berlin, for det andre er det noe å oppleve for enhver smak. 

12 steder verdt å besøke i Berlin

Berlin er en utrolig spennende by å besøke, med en rik historie og utallige severdigheter å velge mellom, her får du et lite utvalg:

1. Brandenburger Tor: Dette ikoniske monumentet er et symbol på Berlin og Tyskland som helhet. Det markerer den tidligere delingen av byen og er et viktig historisk landemerke.

2. Berlinmuren: Selv om mye av muren er borte, er det fortsatt deler som står, inkludert East Side Gallery, som er dekorert med gatekunst og graffiti med minner om den delte byen.

3. Riksdagsbygningen (Reichstag): Dette er setet for forbundsdagen, Tysklands folkevalgte nasjonalforsamling. Med den karakteristiske kuppelen er dette et av Berlins mest kjente landemerker, og det kan du besøke og få en flott utsikt over byen.

4. Checkpoint Charlie: Dette var en av de mest kjente grenseovergangene mellom Øst- og Vest-Berlin under den kalde krigen. Du kan besøke det nærliggende museet for å lære mer om denne perioden.

5. Holocaust-monomuentet: Dette minnesmerket består av en rekke betongminnesteiner i ulik høyde og minnes de europeiske jødene som ble drept under det tyske naziregimet.

6. Alexanderplatz: Dette er et av Berlins mest kjente torg i bydelen Mitte, og her finner du Fernsehturm (TV-tårnet) som er 368 meter høyt, og gir deg en vanvittig flott utsikt over byen.

7. Museum Island (Museumsinsel): Dette er en øy midt i elven Spree som huser en rekke museer, inkludert Pergamonmuseet, Neues Museum og Altes Museum. Øya er et av UNESCOs verdensarvsted.

8. Berlins katedral (Berliner Dom): Dette er en praktfull katedral som ligger på Museum Island og er kjent for sin imponerende arkitektur og utsikt fra kuppelen.

9. Potsdamer Platz: Dette er et livlig område med butikker, restauranter og moderne arkitektur. Det var en gang delt av Berlinmuren, og etter Berlinmurens fall lå hele plassen i ruiner. I dag er plassen gjenoppbygd og er et sted som passer for alle.

10. Tiergarten: Dette er Berlins største park og er en oase midt i byen. Her kan du nyte roen, gå rundt på stiene, sitte ved vannet, og se på de mange monumentene.

11. Charlottenburg-palasset: Dette palasset er bygd i italiensk barokkstil på slutten av 1600-tallet, og er et imponerende kunstgalleri. Slottsparken er også åpen for publikum.

12. Jüdisches Museum (Jødisk museum): Dette museet gir innsikt i jødisk historie og kultur helt fra middelalderen og frem til i dag. Bygget har en unik og tankevekkende arkitektur.

Berlin har en fascinerende blanding av historiske og moderne attraksjoner. Byen er kjent for sin kunstscene, arkitektur, museer og minnesmerker som reflekterer historiens mangfold.

8 populære markeder i Berlin

I Berlin finner du et stort utvalg av markeder som gir deg muligheten til å utforske lokal kultur, mat, kunst og håndverk. Her er noen av de mest populære markedene i Berlin:

1. Flohmarkt am Mauerpark: Dette er et av Berlins mest kjente loppemarkeder. Her finner du alt fra vintageklær og møbler til kunst og matboder.

2. Boxhagener Platz Flohmarkt: Dette er et populært loppemarked som ligger i bydelen Friedrichshain. Her kan du finne antikviteter, bøker, klær og mye mer.

3. Markthalle Neun: Dette matmarkedet i Kreuzberg er kjent for sitt varierte utvalg av lokale og internasjonale delikatesser. Her finner du alt fra tyske pølser til thailandsk street food.

4. Winterfeldtplatz Markt: Dette er et av Berlins største matmarkeder, som ligger i Schöneberg-området. Du kan kjøpe ferske råvarer, oster, kjøtt og mye mer.

5. Berliner Weihnachtsmärkte (Berlin julemarkeder): I desember forvandles Berlin til et paradis for julemarkeder med flere julemarkeder over hele byen, inkludert Gendarmenmarkt, Alexanderplatz og Charlottenburg-palasset.

6. Markt im Arkonaplatz: Dette er et hyggelig marked i Prenzlauer Berg-området som tilbyr håndverk, klær og matboder.

7. Markt am Karl-August-Platz: Dette markedet er spesielt kjent for sine blomster og planter, men det har også en rekke andre varer som keramikk og matprodukter.

8. Nowkoelln Flowmarkt: Dette markedet er kjent for sin avslappede atmosfære og tilbyr alt fra klær og smykker til mat og live musikk.

Uansett om du er interessert i loppemarkeder, matmarkeder eller kunst- og håndverksmarkeder, vil Berlin ha noe å tilby.

Mat og drikke

Berlin har et fantastisk stort og variert utvalg av mat og drikke, noe som gjenspeiler byens mangfold og internasjonale atmosfære, spesielt fra den store tyrkiske delen av befolkningen. Her er noen av de mest kjente du kan nyte i Berlin:

Mat:

 • Currywurst: Dette er en av Berlins mest ikoniske gatekjøkkenretter. Currywurst er opphakkede, stekte pølser, med en krydret tomat- og karrisaus, ofte servert med pommes frites.
 • Döner Kebab: Berlin er kjent for å ha en av de beste Döner kebab i verden. Her finner du deilige kebabruller med et utvalg av kjøtt, sauser og grønnsaker.
 • Eisbein: Dette er en tradisjonell tysk rett som består av stekt svinenakke, og serveres vanligvis med sauerkraut og ertestuing.
 • Boulette: Dette er en variant av kjøttkaker, og er populær som sandwich eller som gatekjøkkenmat.
 • Berliner Pfannkuchen: Dette er en type gjærbasert smultring fylt med syltetøy eller krem, og drysset med melis.

Drikke:

 • Øl (Bier): Tyskland er kjent for sitt øl, og Berlin har et stort utvalg av lokale og internasjonale ølmerker. Prøv en Berliner Weisse, en sur hveteøl som ofte serveres med sirup.
 • Berliner Weiße mit Schuss: Dette er en Berliner Weisse tilsatt sirup for å gi ølet en søt smak, vanligvis bringebær eller grønne skogsbær.
 • Berliner Kindl: En populær lokal øltype som kommer i flere varianter, inkludert pilsner og weizenbier.
 • Glühwein: Dette er tysk gløgg, spesielt populært i julesesongen. Den er laget av varm vin tilsatt krydder og sitrusfrukter.
 • Apfelschorle: Denne populære alkoholfrie drikken er veldig forfriskende, laget av eplejuice og kullsyreholdig vann. 
 • Kaffee und Kuchen: Dette er den tyske varianten av "kaffe og kake" og er en viktig del av kaffekulturen i Berlin. Prøv en av de mange kafeene og konditoriene for å nyte kaffe med deilige kaker og bakverk.

Det er bare å utforske byen og oppdag de mange kulinariske godbitene som Berlin har å by på. 

Tips til transport i Berlin

Hovedflyplassen i Berlin heter Berlin Brandenburg Airport, også kjent som Willy Brandt Airport, og ligger sør for byen. Transport fra flyplassen inn til byen kan du velge mellom tog, buss og taxi. Den billigste måten er med buss.

Berlin har et omfattende transportsystem som gjør det enkelt å ta seg rundt i byen, og offentlig transport heter BVG - Berliner Verkehrsbetriebe:

 • U-Bahn (Undergrunnsbane): Berlins U-Bahn er et omfattende nettverk av undergrunnsbaner som kobler de fleste delene av byen. Det er et raskt og pålitelig transportmiddel.
 • Busser og trikker: BVG har også et stort nettverk med busser og trikker. Disse dekker hele byen og er en fin måte å komme seg rundt på
 • S-Bahn (Bytogene): S-Bahn er togene som betjener både byen og de nærmeste forstedene. 
 • Sykkel: Berlin er en sykkelvennlig by med flere utleiesteder og sykkelstier. På en miljøvennlig måte kan du enkelt utforske byen på to hjul
 • Berlin WelcomeCard: Dette er det offisielle turistkortet i Berlin som gir deg ubegrenset reiser med offentlig transport (U-Bahn, S-Bahn, busser og trikker) i bestemte soner. I tillegg får du rabatt på en rekke severdigheter.

Last ned BVG-appen, den er veldig nyttig for sanntidsinformasjon om offentlig transport, pluss tidtabeller og ruteplanlegging. God tur!

Velkommen til Berlin med Escapeaway

Hos oss i Escapeaway kan du kan du planlegge, skreddersy og bestille reisen din til Berlin akkurat slik det passer deg best! Pluss at du kan velge blant våre utvalgte hoteller i BerlinVisste du at hos oss så kan du også finne helt unike, bortgjemte perler av hotell nemlig Hideaways! 

>>> Søk og bestill blant våre Hideaways hoteller i Berlin 

>>> Les mer om Tyskland

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Tyskland

 

 

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her

Hoteller i Berlin

Populære hoteller i Berlin

Tyskland, Berlin
9,1
Fantastisk
2327 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Avstand til sentrum: ca. 600 m
 • Internettilgang / WiFi
Tyskland, Berlin
9,5
Fantastisk
4690 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Avstand til sentrum: ca. 200 m
 • Internettilgang / WiFi
Tyskland, Berlin
8,9
Meget bra
2146 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Avstand til sentrum: ca. 800 m
 • Internettilgang / WiFi

 

 

Hva sier gjestene i Berlin?

9,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 10 anmeldelser