Reiser til Dresden

Dresden er hovedstaden i den tyske delstaten Sachsen. Byen er også lokalt kjent som Elbflorenz, Firenze ved Elben, da den ligger ved Tysklands nest lengste elv og i likhet med den italienske byen er kjent for sin unike arkitektur. De alliertes bombing på slutten av andre verdenskrig tok absolutt en toll på Dresdens arkitektoniske arv, og østtyske byplanleggere forbedret ikke saken i de påfølgende tiårene. Imidlertid har byen siden klart å gjenvinne mye av sin sjarm ved å gjenoppbygge historiske landemerker. Dette inkluderer for eksempel senest gjenoppbyggingen av den berømte Frauenkirche, som ble fullført til byens 800-årsdag i 2006. 

Reiser du til Dresden vil du derfor i dag møte en sjarmerende metropol (555 000 innbyggere) som har gjenoppdaget sin sjel og igjen kan regnes blant Tysklands vakreste byer. I tillegg til de mange vakre bygningene byr Dresden på en rekke spennende museer som inneholder kulturskattene som ble brakt i sikkerhet før de ødeleggende bombingene. Det gamle sentrum er så kompakt at du komfortabelt kan utforske det til fots. I Altstadt finner du i tillegg til en rekke museer, Semper-operaen, Zwinger-slottet og koselige brosteinsgater, også en høy konsentrasjon av gode spisesteder.

Helt fra frokost til kveldens siste cocktail kan du glede deg til reisens gastronomiske opplevelser. Det spenner fra bakerier kjent for Stollen (brød med nøtter, marsipan, krydder og tørket frukt), til enkle bistroer og gourmetrestauranter. Det er også mange shoppingmuligheter. På turen til Dresden må du selvsagt også ha god tid til en rusletur ned Prager Strasse, som er byens mest kjente shopping- og promenadegate. I Neustadt på motsatt side av elven ligger de fleste av byens trendy butikker, barer og klubber som garanterer en morsom kveld/natt.

Utflukter fra Dresden

Du kan bruke mye tid på byturer i Dresden, eventuelt med en båttur på Elben. Du har imidlertid også flere spennende utfluktsmål innen kort avstand som det varmt anbefales å utforske dersom tiden strekker til. Dette inkluderer Spreewald UNESCO-biosfærereservatet omtrent en times kjøretur nordover. I dette unike området, kjent som «Europas landlige Venezia», foregår all transport langs de 1500 km med kanaler og elver på flatbunnede lektere, men kan også utforskes i kanoer og kajakker.

Et annet populært utfluktsmål i nærheten av Dresden er porselensbyen Meissen. Her kan du (mot betaling) besøke Europas ledende porselensfabrikk, de har en stor og interessant utstilling. Sist, men ikke minst, ligger Dresden tett ved den saksiske Sveits nasjonalpark, og, som navnet tilsier, ligger helt opp mot den sveitsiske grensen. Her er det kilometervis med tur- og sykkelstier i vakker, uberørt natur.

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her

Hoteller i Dresden