Reiser til Hamburg

Det er ganske visst kun Tysklands nest største by, men Hamburg har et godt, internasjonalt ry og er et fantastisk sted å legge en storbyferie med familien, venner eller som par. Bestill din reise til Hamborg med Escapeaway i dag!

Hamborg er en stor havneby, som ligger ved elven Elben i det nordlige Tyskland. Med et innbyggertall på nesten 2 millioner er Hamburg den nest største byen i Tyskland.

Etter tilslutningen til Hansaforbundet i middelalderen er Hamburg kjennetegnet ved sin maritime fortid. Den er den dag i dag en dynamisk, multikulturell og hedonistisk by, samtidig med at den er Tysklands mest velstående by. Hamborg har en mer avslappet og selvsikker fremtoning enn mange av Tysklands andre, større byer, og det gjør den til et fantastisk sted å besøke.

Vest for Hamburgs hovedbanegård finner du et område som er fylt med forretninger samlet omkring Spitaler Strasse og Mönckebergstrasse, som fører til rådhuset. Kirkene St. Jacobi og St. Petri ligger tett på Mönckebergstrasse. Andre steder i byen finner du bla. ruinene av en biskops borg fra det 11. århundre og det pågår for tiden utgravninger, hvor man leder etter levner fra det 9. århundrets hamburgske festning.

En havneby med attraksjoner

Hamburgs havneområde med havnekaien, de store containerskipene og omgivende lagerbygninger er byens hovedattraksjon. Her finner du også Hamburg Dungeon, Miniatur Wunderland (med verdens største modelljernbane) og Hamburg Cruise Center (en bygning med skipscontainere, som byr på en fantastisk utsikt).

Bak området med lagerbygninger ligger det et nyere område (HafenCity), som har endret det postindustrielle miljø med dets imponerende arkitektur. Konsertsalen Elbphilharmonie er blitt vartegnet for Hamborgs arkitektur med et design som kan konkurrere med Sydney Opera House. Hvis du helst vil vekk fra Hamborgs glass- og metallignende omgivelser, kan du dra på krysstokt fra Binnenalster (Inner Alster) til Aussenalster og det omkringliggende parkområdet.

Hvis du vil oppleve det tradisjonelle, tyske kjøkkenet når du reiser til Hamburg, er det masser av steder du kan besøke (du skal dog forvente en sterk, skandinavisk innflytelse). Den maten som tilbys i Hamburg er dog utrolig variert, og du finner både portugisisk, tyrkisk, asiatisk mat mm. i de livlige områdene i St. Pauli og Schanzenviertel.

Reeperbahn er Hamburgs red light district og fylt med barer, nattklubber og diskoteker. Gå heller ikke glipp av Schanzenviertel eller Lange Reihe og Grossneumarkt, hvor du finner en del puber og barer.

Slik booker du en reise til Hamburg

Med Escapeaway kan du bruke den smarte søkemotoren til å booke en enkel og sikker reise til Hamburg. Velg f. eks. avreise fra Gardermoen, og vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller i Hamburg, og med mulighet til å supplere med en leiebil - alt samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Du har naturligvis også mulighet til å kun booke et av våre hoteller, hvis du selv vil stå for transporten.

Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Les også om reiser til Berlin

Hoteller i Hamburg

Populære hoteller i Hamburg

Tyskland, Hamburg
8,7
Meget bra
3661 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi
Tyskland, Hamburg
9,1
Fantastisk
2272 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Tyskland, Hamburg
9,1
Fantastisk
1252 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.7 km
  • Internettilgang / WiFi

Informasjon og fakta

Beliggenheten nord i Tyskland, og den storslåtte elven Elben, gjør Hamburg til et fantastisk sted å ta en storbyferie, uansett hvem du reiser sammen med. 

Det er mange tilbud til folk i alle aldre, slik som museer og forlystelser, mens par og vennegjenger kan nyte det omfangsrike nattelivet i byen. Byen har en lang maritim historie og den beste måten å oppleve det, er å dra på en båttur langs en av kanalene. Byen har flere broer enn Amsterdam, Venezia og London til sammen. Den kunstige sjøen Alster, sammen med parkene som omgir den, er med på å gi byen dens særpreg.

Hvis du er på utkikk etter familievennlige steder, så prøve Hagenback Dyrepark og den Botaniske Hage. Du får kanskje også lyst til å besøke St. Michaelis kirke og tårn så vel som Rathaus (Hamburgs rådhus) og Chilehaus, som er et unikt eksempel på Brick Ekspresjonismens arkitektur.

Mens det er mange tilbud til familier, er det også mye som tiltrekker folk som ikke har med barna på ferie. Det inkluderer blant annet Elbphilharmonie og Reeperbahn som har en fantastisk atmosfære og hvor du kanskje lærer litt mer om Beatles forbindelse til byen. Shoppingmulighetene i Hamburg er fremragende. Alle de store tyske varehusene og en bred vifte av restauranter og barer, som serverer all slags mat (særlig fisk og skalldyr), er representert her.

Bestill en storbyferie med ankomst til Hamburg Lufthavn som ligger en 30 minutters biltur fra sentrum. Det er enkelt å komme til Hamburg fra lufthavnen, for det er en rekke muligheter med offentlig transport eller taxier og leiebiler. Hopp på S-Bahn, som er et tog som kjører til sentrum av Hamburg på 25 minutter. Alternativt er det en rekke busser som stopper rett utenfor flyplassterminalene og kjører inn til byen. Avhengig av rute og antall stopp, tar denne turen opptil en time og det er tross alt en tur til en rimelig pris. Der står drosjene på bestemte områder utenfor ankomsthallene. Det er en god ide å forhandle fast pris før du setter deg inn i taxien.

Du kan enkelt og behagelig ta en helgetur til Hamburg. Det er et stort utvalg av busser og tog i Hamburg, med gode forbindelser til de fleste severdigheter. Sentrum av byen er enkelt å komme rundt i, også tidlig på morgenen med tog. Togene kjører til sent på kvelden og starter igjen tidlig på morgenen. Det går også nattbusser. Det seiler flere ferger i Hamburg, men de koster mer enn busser og tog. Taxier har rimelige priser og er enkle å finne i Hamburg. Den sykkelvennlige byen har også mange steder hvor det leies ut sykler. Det gjelder også bysykler.

Hamburg Maraton i april: Hamburg er vert for mange sportsbegivenhet i løpet av året, for eksempel Hamburg Maraton og tennisturneringen German Open. Løpere i tusentall fyller Hamburgs gater hver vår til ett av Tysklands største konkurranseløp. Og selv om du kanskje ikke er interessert i å delta, eller være tilskuer, bør du være oppmerksom på disse datoene, da mange gater vil være lukket og hotellene har ekstra mye å gjøre.

Havnefødselsdag i mai: Det er årlige gatefestivaler som Gay Pride og Alster Fair i Hamburg, og også Havnefødselsdagen hvor man setter opp en fornøyelsespark for å feire Hamburg havn. Det sies å være den største og beste havnefestivalen i verden, og er i bunn og grunn en hyllest til den ytterst viktige havnen. Det er paradeseilas, tivoli, fisk og skalldyr til middag, livemusikk og mye mer.

Julemarkeder i desember: I desember arrangeres det julemarkeder på rådhusplassen i Hamburg og andre steder rundt om i byen. Det beste er uten tvil det som arrangeres rett utenfor rådhuset, hvor sirkusartister serverer drinker, julenissen møter barna, den lokkende duften av bakverket brer seg i luften og jakten på de gode kjøpene er i gang.

Når skal du reise?

Hamburg har et temperert klima og det betyr at de varmeste månedene er juni, juli og august, mens desember, januar og februar for det meste er de kaldeste månedene.

Helgereiser til Hamburg står høyere i kurs i sommermånedene juli og august og i desember til julemarkedet. Vi anbefaler at du bestiller oppholdet ditt i god tid for å sikre billigst mulig weekendreise.
 

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her