Reiser til Heikendorf

På østsiden av Kielfjorden ligger ferieområdet Heikendorf, som med sin beliggenhet tett på både den lille storbyen Kiel og sjødistriktet ved byen Plön har mye spennende å by på. Her kan du bade i den varme fjorden, besøke Østersjøkysten eller la tankene vandre ved minnesmerket for de falne ubåtsbesetningene fra 2. Verdenskrig. De eldste delene av Heikendorf stammer helt tilbake fra vikingtiden, da den strategiske beliggenheten gjorde området til et perfekt sted å leve, med enkel adgang til transport langs sjøveien og mat fra både havet og næringsrike jorder.

I dag kan man seile med turbåter som går i faste ruter langs fjorden inn til Kiel dersom man ønsker å handle på den gamle handelsgaten Holstenstraße, sole seg på Heikendorfs strand og nyte freden i det lille, hyggelige sentrum. Det er også rikelig med muligheter til å kaste seg over forskjellige former for utendørsaktiviteter; alt fra golf og tennis til riding og vandring på naturskjønne stier. Det lokale turistkontoret har en oversikt over de mange avmerkede rutene som går i og omkring byen. Dersom du ønsker mosjon kan du også sykle til Kiel, som er hovedstaden i Slesvig-Holsten.

Selv om Heikendorf med sine knapt 8.400 innbyggere er en relativt liten by, har byen et rikt kulturliv. De siste 40 årene har det vært en regelmessig, fast tradisjon for konserter med klassisk kammermusikk i rådssalen som har blitt arrangert på initiativ fra en tidligere borgmester. I sommermånedene arrangeres ofte utendørskonserter og andre kulturelle arrangementer for hele familien. Heikendorf har også en aktiv amatørskuespillgruppe som oppfører et juleeventyr hvert år. 

De vakre omgivelsene som du i dag kan oppleve i Heikendorf har gjennom tidene trukket mange kunstnere til byen. Heikendorf har derfor vært kjent som en slags kunstnerkoloni. Verker fra denne perioden danner grunnlaget for et kunstmuseum, Heikendorf-Kieler Förde, som ble åpnet i år 2000. Museet ligger i en historisk, omhyggelig restaurert bygning og er omgitt av en fargerik hage som passer godt til kunstverkene, som spenner fra impresjonismen til sen ekspresjonisme.

På samme måte som at kulturlivet tatt byens størrelse i betraktning er meget allsidig, kan du i Heikendorf også utforske et variert utvalg av resturanter og kaféer. Her kan du både nyte et glass hvitvin til en delikat fiskerett mens du nyter utsikten over vannet, eller spise en hurtig gourmetburger mens du er på vei til stranden.

God ferie i Heikendorf!

>> Les også om reiser til Hamburg her

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her

Hoteller i Heikendorf