Reiser til Kiel

Kiel har en lang og stolt sjøfartshistorie og det er fremdeles mye liv omkring havnen i byen. Bestill en reise til Kiel med Escapeaway og opplev Schleswig-Holstein.

Kiel er hovedstad i den tyske delstaten Schleswig-Holstein og var i en periode frem til 1864 en del av Danmark. Etter krigen samme år ble Kiel base for en viktig tysk flåtehavn, noe som for alvor satte fart i byens utvikling. Havnen ble dog sammen med en stor del av byen nesten totalt ødelagt av bombardementet under 2. verdenskrig.

Men selv om nåtidens Kiel overveiende fremstår som en moderne by, har man siden 1990-tallet med stor suksess klart å gjenskape mye av det gamle sentrum. Det er blant annet her du finner Alter Markt, Eggerstedtstrasse og ikke minst butikkstrøket Dänische Strasse samt den alltid så stemningsfulle Holstenstrasse – en av Tysklands eldste gågater.

Når du reiser til Kiel kan du dermed oppleve «en liten storby», som har omtrent samme innbyggertall som Bergen. Byen har vakker natur, flott arkitektur og en plassering nær gode badestrender, for eksempel Heikendorf som ligger i nærheten.

Maritim stemning og familievennlige opplevelser

Med sin beliggenhet ved Kiel-fjorden setter havet et naturlig preg på stemningen i byen. Havnen har ganske visst ikke lengre samme militære betydning, men det bygges fremdeles ubåter på verftene. Livet i havnen preges derimot av de imponerende cruiseskipene, østersjøfergene samt en rekke store og små seilskip.

Nærheten til havet kan du også oppleve på en sykkeltur langs fjorden, ut mot Østersjøen, eller langs Kiel-kanalen, den mest trafikkerte kunstige vannvei i verden, inn i landet. Landskapet er overveiende flatt og det er gode sykkelstier med rasteplasser underveis, så barn kan saktens også være med, hvis dere velger en aktiv sykkelferie. Hvis du ikke tar med egen sykkel på din reise til Kiel, kan du for eksempel leie en på sentralstasjonen.

Når man reiser til Kiel er det også gode muligheter til å dra på sightseeing, uten å svette for det. Dra for eksempel på en havnerundtur for å se byen fra fjordsiden, eller hopp på en av de åpne dobbeltdekkerbussene. Underveis kan man gå av for å se nærmere på noen av byens spennende severdigheter og attraksjoner. Et besøk på det store Museem am Meer (Museene ved havet) kan for eksempel varmt anbefales for hele familien. Skal det litt adrenalinsus til, er klatreparken High Spirits, ytterst i fjorden, også verdt å besøke. Som navnet antyder; her kommer du helt til topps i trekronene og kan nyte utsikten ut over Kielfjorden.

>> Les også om reiser til Hamburg her
 

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her

Hoteller i Kiel

Reiseguide til Kiel

Her har jeg samlet nyttig informasjon om Kiel, som forhåpentligvis kan tjene som inspirasjon til din ferie i denne nordtyske fjordbyen. Opplysningene er utelukkende ment som inspirasjon og det må tas forbehold om faktafeil. Hvis du ønsker flere tips til din reise, vil jeg anbefale deg også å sjekke vår blogg, hvor du kan finne mange spennende artikler om Kiel og våre andre reisemål i Tyskland. God fornøyelse og god reise!

Shopping og restaurantliv

Kiel har omkring 250 000 innbyggere, så det er altså snakk om en «liten storby», hvor du finner alt du kan ønske deg av shoppingmuligheter og restaurantliv, samtidig som det hersker en herlig avslappet stemning her. Faktisk er det store utvalget av butikker og varehus noe mange reiser til Kiel etter.

Midtpunktet i den indre byen er Alter Markt (det gamle marked) ved St. Nikolai-kirken. Rundt dette lille torget ligger det flere varehus og spesialbutikker. Er du virkelig i shoppinghumør, kan du slå deg løs i stormagasinet Citti Park som ligger litt utenfor byen. Med mer enn 80 butikker, som lokker med alt fra siste mote og smykke, til elektronikk og delikatesser, går du aldri forgjeves her. Selv hvis du ikke har planer om å skulle handle, bør du legge veien forbi Dänische Strasse, hvor du i tillegg til tallrike spennende små spesialbutikker finner noen av Kiels eldste og best bevarte bygninger.

Når du trenger en pause fra shopping eller sightseeing, er det et godt utvalg av caféer, barer og restauranter i Kiels gater. I Tysklands eldste gågate, Holstenstrasse, nyter både lokale og besøkende for eksempel den avslappede atmosfæren samt utvalget av både caféer og shoppingmulighetene. Skal du komme skikkelig i julestemning, er et besøk i Kiel et godt valg. I julemåneden er indre by tradisjonen tro, vakkert pyntet med lys, og du kan ende med å bruke lang tid på å slentre rundt blant de utallige punch- og håndverksbodene på en håndfull forskjellige markeder.

Kulturliv

Julemarkedene er ikke det eneste faste innslaget i kalenderen. Reiser du til Kiel sist i juni måned, kan du også oppleve en fantastisk stemning i byen. Da arrangeres nemlig den årlige Kieler Woche, hvor en sann armada av seilskip og andre former for båter seiler hit, fra fjern og nær for å delta i en stor regatta. Det er kulturårets største begivenhet i byen, som normalt har mer enn 3 millioner feststemte besøkende. Utover de flotte båtene på vannet, inkluderer festlighetene i løpet av Kieler Woche også massevis av musikk, markeder, fyrverkeri og mye annet inne på land.

Musikk er det også mye av i Kiel senere på sommeren, når Bootshafensommer går av stabelen. Her er det liveopptredener fra band og DJs fredager og lørdager, fra en flytende scene på Kiels Bootshafen, midt inne i byen. Slå deg ned med noe lekkert fra en av caféene i nærheten og nyt musikken i de skjønne omgivelsene.

Slik kan du reise til Kiel med Escapeaway

Bruk søkemotoren til å søke blant våre håndplukkede hoteller i Kiel og i resten av Tyskland. Suppler eventuelt med en leiebil og få alt samlet i en pakkereise som er sikret via en Reisegaranti. Slik er en ferie med Escapeaway.

>> Les alt om reiser til Tyskland
>> Kombinér med storbyferie i Berlin