Reiser til Kiel

Kiel har en lang og stolt sjøfartshistorie og det er fremdeles mye liv omkring havnen i byen. Bestill en reise til Kiel med Escapeaway og opplev Schleswig-Holstein.

Kiel er hovedstad i den tyske delstaten Schleswig-Holstein og var i en periode frem til 1864 en del av Danmark. Etter krigen samme år ble Kiel base for en viktig tysk flåtehavn, noe som for alvor satte fart i byens utvikling. Havnen ble dog sammen med en stor del av byen nesten totalt ødelagt av bombardementet under 2. verdenskrig.

Men selv om nåtidens Kiel overveiende fremstår som en moderne by, har man siden 1990-tallet med stor suksess klart å gjenskape mye av det gamle sentrum. Det er blant annet her du finner Alter Markt, Eggerstedtstrasse og ikke minst butikkstrøket Dänische Strasse samt den alltid så stemningsfulle Holstenstrasse – en av Tysklands eldste gågater.

Når du reiser til Kiel kan du dermed oppleve «en liten storby», som har omtrent samme innbyggertall som Bergen. Byen har vakker natur, flott arkitektur og en plassering nær gode badestrender, for eksempel Heikendorf som ligger i nærheten.

Maritim stemning og familievennlige opplevelser

Med sin beliggenhet ved Kiel-fjorden setter havet et naturlig preg på stemningen i byen. Havnen har ganske visst ikke lengre samme militære betydning, men det bygges fremdeles ubåter på verftene. Livet i havnen preges derimot av de imponerende cruiseskipene, østersjøfergene samt en rekke store og små seilskip.

Nærheten til havet kan du også oppleve på en sykkeltur langs fjorden, ut mot Østersjøen, eller langs Kiel-kanalen, den mest trafikkerte kunstige vannvei i verden, inn i landet. Landskapet er overveiende flatt og det er gode sykkelstier med rasteplasser underveis, så barn kan saktens også være med, hvis dere velger en aktiv sykkelferie. Hvis du ikke tar med egen sykkel på din reise til Kiel, kan du for eksempel leie en på sentralstasjonen.

Når man reiser til Kiel er det også gode muligheter til å dra på sightseeing, uten å svette for det. Dra for eksempel på en havnerundtur for å se byen fra fjordsiden, eller hopp på en av de åpne dobbeltdekkerbussene. Underveis kan man gå av for å se nærmere på noen av byens spennende severdigheter og attraksjoner. Et besøk på det store Museem am Meer (Museene ved havet) kan for eksempel varmt anbefales for hele familien. Skal det litt adrenalinsus til, er klatreparken High Spirits, ytterst i fjorden, også verdt å besøke. Som navnet antyder; her kommer du helt til topps i trekronene og kan nyte utsikten ut over Kielfjorden.

>> Les også om reiser til Hamburg her
 

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her

Hoteller i Kiel