Reiser til Lübeck

Ekte middelalderstemning venter på deg i Lübeck, samt et vell av kulturhistoriske severdigheter. Bestill en reise til Lübeck med Escapeaway i dag!

Hvert år forvandles Lübecks gamleby, Altstadt, når de smale gatene pyntes etter alle kunstens regler og hyggelige jule- og kunsthåndverksmarkeder inntar plasser og torg, mellom de sjarmerende kjøpmanns- og bindingsverkshusene. Det er da også en fortryllende opplevelse for hele familien å utforske Lübecks gamle bykjerne, UNESCO verdensarv, i julemåneden. Men den gamle hansabyen har også mye annet å by på resten av året.

Middelalderstemning, shopping og marsipan

Lübeck ligger i den tyske delstaten Slesvig-Holsten, cirka 55 km nordøst for Hamburg og er dermed et perfekt reisemål for en forlenget weekend, eller eventuelt som en stopp for et par overnattinger på en kjør-selv-ferie lengre ned i Europa. Du kan lett ende med å bruke et par dager på å nyte byens middelalderstemning og utforske de kulturhistoriske severdighetene, slik som den mektige Holstentor, byporten ved inngangen til den gamle bydelen. Se også Sankt Petrikirche med utsiktsplattformen som gir det beste utsynet ut over byen, rådhuset som unektelig er et av de vakreste i Tyskland og de mer enn 20 gamle seilskipene i museumshavnen.

I tillegg til de mange interessante severdighetene, er en ferie i Lübeck også populær på grunn av de gode shoppingmulighetene. I Altstadt, som er omgitt av vann på alle kanter, gjemmer det seg både moderne merkevareforretninger, spesialforretninger og småbutikker bak de gamle mursteinsfasadene. Alle disse butikkene har en lang historie i byen

I Breite Strasse, som er et av byens mest kjente handelsstrøk, ligger det ikke bare trendy moteforretninger, men også den berømte Café Niederegger, som anses for å være marsipanens vugge. Marsipansalongen ble grunnlagt av Georg Niederegger (1777-1856) og selv den dag i dag er den i familiens eie. Et fint sted å finne seg en søt suvenir. Prøv eventuelt også den originale marsipan-nøttekaken med en marsipan-cappuccino og få litt ny energi til å fortsette utforskingen av hansabyen.

Marsipan er ikke det eneste du kan skjemme bort smaksløkene dine med, når du reiser til Lübeck. Når dagen går på hell, blir det for alvor liv i byens mange vertshus og restauranter. Når du etter en dag med sightseeing eller shopping i Lübeck slapper av med et godt måltid, kan du prøve et annet av byens mest kjente produkter, Rotspon. Det er fransk Bordeaux-rødvin, som etter lagring på fat i Lübecks kjellere blir til den spesielle Lübecker Rotspon, som er mer rund i smaken.

Strand og fornøyelsespark

Har du god tid, er det også verdt å utforske området innover i landet. Leier du en sykkel, er det for eksempel flere familievennlige stier, uten for mange bakker, slik som langs Elbe-Lübeck-kanalen eller helt ut til Timmendorfer-stranden ved Travemünde. Reiser du med barn til Lübeck vil det nok også vekke begeistring med et besøk i fornøyelsesparken Hansa-Park, som ligger en halvtimes kjøring nord for byen.

Bestill en reise til Lübeck med hotell

Bruk søkemotoren på toppen av siden til å finne en reise til Lübeck som passer til deg og dine planer. Søk blant en rekke av de beste utvalgte hoteller i Lübeck, kun med gode anmeldelser. Bestill ferien til nettets beste pris nå!

>> Les også om storbyferie i Berlin her
>> Les alt om å få en billig ferie i Tyskland her
 

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her

Hoteller i Lübeck