Reise til Budapest

En reise til Budapest, hovedstaden i Ungarn, byr på en god blanding av historie, kultur, kurbad og god mat. Byen er delt i to av elven Donau, med Buda-siden i vest og Pest-siden i øst. Budapest kom i 1987 på UNESCOs prestisjefylte verdensarvliste takket være byens rike kulturarv, samtidig som det er en av Europas historisk mest interessante hovedsteder.

Verdt å se og oppleve i Budapest

Kurbad: Budapest har en lang tradisjon for å utnytte de varme kildene til kurbadene, takket være de bortimot 50 kurbadene som finnes i byen. Av den grunn kalles den gjerne verdens "spa-hovedstad". Et par av de mest kjente kurbadene er Gellértfjellet og Széchenyibadet. Gellértfjellet er kjent som det vakreste kurbadet i Budapest, og ble oppført i fargerik jugendstil i 1918. Széchenyibadet er byens største kurbad, og et av de største i sitt slag i Europa, spesielt kjent for sitt store utendørsområde. 

Besøker du Budapest om sommeren, og behøver en pause fra sightseeing og shopping, så holdes det minikonserter rundt om i byen. Ute i friluft kan du kose deg med klassisk musikk, jazz eller folkemusikk fremført av talentfulle, lokale kunstnere. Vi anbefaler også å besøke den berømte kafeen Cafè New York som ved åpningen i 1894 ble beskrevet som "verdens vakreste", og man forstår lett hvorfor.

Byens beste utsiktspunkt er fra det 235 meter høye Gellértfjellet. Her kan du nyte utsikten fra festningen, Citadella, og se hvordan Donau snor seg gjennom byen, fra den kuperte Buda-delen i vest, til den flate Pest-delen i øst. Legg også merke til de åtte broene som knytter byen sammen, som vil gi oversikt og lettere å orientere seg over stedene i sentrum. Et besøk opp hit er et naturlig stopp om du tar hop-on-hop off buss, eller du kan ta det som en tur og gå hele veien opp.

Av de åtte broene som binder Buda og Pest sammen så er det Kjedebroen og Frihetsbroen som er verdt å krysse på din vandring langs elva. Kjedebroen er et ikonisk landemerke, og var den første permanente broen over Donau som åpnet i 1849. Frihetsbroen kalles også den grønne broen, og fra begge disse vil du få en flott utsikt over elven og byen.

Buda-slottet ligger majestetisk til på slottshøyden på den sørlige delen av Buda-siden og er godt synlig fra store deler av Budapest. Her finner du blant annet Budapest historiske museum og det ungarske nasjonalgalleriet. Den enkleste måten å komme hit på er å ta banen som går opp til slottshøyden. 

Det ungarske parlamentet er nok den mest kjente bygningen i Budapest, og ikke minst et imponerende byggverk som er et must-see for alle arkitekturentusiaster.

Markeder i Budapest

Det finnes mange markeder som er verdt å besøke i Budapest. Et av dem er den store sentrale markedshallen der du kan oppleve lokal mat og shopping, for eksempel paprika, vin og håndverk. Markedene er spesielt populært blant lokalbefolkningen, men de siste årene har turistene også oppdaget dem. Her kan du finne second-hand, antikviteter, håndverk, bøker og smykker, men i tillegg så er det også et godt utvalg av matmarkeder.

Budapest er en populær by å besøke i førjulstiden fordi  julemarkedene her blir regnet som Europas flotteste. Det mest kjente julemarkedet er nok Vörösmartytorget, men også julemarkedet ved Sankt Stefans basilika er verdt å besøke. En førjulstur til Budapest vil garantert få deg  i julestemning og få unnagjort juleshoppingen

Uteliv i Budapest

Budapest har de siste årene blitt kjent for sine unike ruinbarer, eller ruin-puber. Ruinbarene finner du i nedslitte bygårder, innredet med gamle møbler fra loppemarkeder,  og med en avslappet atmosfære. Det er en opplevelse å gå fra pub-til-pub og se den ulike sjarmen og atmosfæren endre seg fra ruinbar til ruinbar.  Dette er en flott måte å oppleve nattelivet på. 

Du vil ikke gå sulten rundt når du er i Budapest, her finnes det et stort utvalg av restauranter i alle prisklasser. Den mest kjente ungarske retten, gulasj, er et must å spise når du besøker byen, men også rettene langos og kremesh er verdt å prøve. Glem heller ikke å smake på den berømte, ungarske vinen.  

Velkommen til Ungarn med Escapeaway. Vi er spesialister på reiser til Budapest, hvor du bor på nøye utvalgte hoteller. Våre unike hotellperler finner du under Hideaways.

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Budapest

>>> Les mer om Ungarn

Reiser til Ungarn

Les mer om Ungarn og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Ungarn her

Hoteller i Budapest

Populære hoteller i Budapest

Ungarn, Budapest
9,1
Fantastisk
2367 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Ungarn, Budapest
8,8
Meget bra
2315 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Ungarn, Budapest
9,2
Fantastisk
1705 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Budapest?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 57 anmeldelser