Reiser til USA

Når man tar i betraktning hvor mye USA har å by på, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor to tredjedeler av amerikanere ikke har et pass. Med strender og ørkener i vest, og berømte byer og fornøyelsesparker i øst har landet stort sett alt man kan ønske seg av et reisemål. Book din reise til USA med Escapeaway i dag!

Den amerikanske opplevelsen handler om mye: bluegrass og strender, snødekte fjelltopper og redwood-skoger, gastronomi-elskende byer og store, åpne vidder. 

Floridas fornøyelsesparker og strender tiltrekker besøkende fra hele verden. I Orlando er Walt Disney World kanskje det største navnet, men kjemper med Universal Orlando Resort™ om hvem som har best fornøyelser. Lengre i sør i samme stat finner du storbyen Miami med dens silkeaktige strender, boutique-hoteller og pulserende natteliv. 

Hovedattraksjonen på den amerikanske østkysten er utvilsomt New York City. Med alt fra helikopterturer over Frihetsgudinnen og de mange sanseinntrykkene på Times Square, til skøyteløp i Central Park i juletider og kvelder tilbragt i teatersalen med øynene klistret på et Broadwayshow, står de uforglemmelige ferieminnene i kø her. Kombinér gjerne med historie og kultur i regjeringsbyen Washington DC.

I vest lyser Las Vegas opp ørkenen som et fyrtårn med enorme hoteller, restauranter og casinoer. Denne delen av USA rommer dessuten en hel skattekiste av nasjonalparker. Dermed kan du fint kombinere sprudlende byliv med storslått natur i én og samme ferie her. 

Velkommen til USA med Escapeaway! Vi er spesialister på reiser der du bor på nøye utvalgte hoteller på din ferie. Benytt søkemaskinen på toppen av siden til å søke blant håndplukkede hoteller i USA med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillett med rutefly fra Gardermoen, bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, supplér evt. med en leiebil og få det hele samlet i en pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. Enkelt og fleksibelt - slik er en ferie med Escapeaway.

>> Les også om reiser til California

Reisemål i USA

 • Florida
  79 hoteller
  Florida er et perfekt reisemål for en familieferie i USA. I Orlando kan dere for eksempel glede dere til fornøyelsesparker i verdensklasse, som Disney World og Universal Studios. Lenger mot sør venter enestående naturopplevelser i The Everglades.
 • New York
  50 hoteller
  I New York, "byen som aldri sover", går du aldri tom for ting å se eller oppleve. Enten du er mest interessert i gastronomi, teater, musikk, shopping, natteliv, stemning eller noe helt annet, så vil New York levere døgnet rundt.

Populære hoteller i USA

USA, Florida, Miami
8,9
Meget bra
2866 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
USA, Florida, Miami
9,1
Fantastisk
3677 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
USA, Florida, Fort Lauderdale
9,4
Fantastisk
4305 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 12 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Jeg har her valgt ut litt av de severdighetene som du har muligheten til å oppleve på din reise til USA. Beskrivelsene er utelukkende ment som inspirasjon, og det taes derfor forbehold mot faktuelle feil. Har du lyst til å lese mer om andre severdigheter kan jeg anbefale at du leser bloggen vår. Her kan du finne spennende artikler om våre andre reisemål. God fornøyelse og god reise! 

New York City 

New York er den mest befolkede byen i USA med 8,6 millioner innbyggere og et av verdens største kulturelle og finansielle sentrum. Det er også et av verdens største turistmessige sentrum, med en besøksrekord på 62,8 millioner turister i 2017 og tre av verdens ti mest besøkte turistattraksjoner. 

Blandt byens mange store severdigheter har du den kolossale, neoklassiske kobberstatuen, Frihetsgudinnen. Den står på Liberty Island i New Yorks havn, og som historisk sett står der for å be reisende velkommen til Amerika som et tegn på frihet. Central Park som ligger på Manhatten, er den mest besøkte byparken i USA med over 40 millioner besøkende hvert år og utpreget som et nasjonalt, historisk varetegn av det amerikanske innenriksministerium. Empire State Building, som er forlengs blitt et amerikansk kultur-ikon og et varetegn for New York, og som dessuten har medvirket som kulisse i mer enn 250 tv-show og film. Times Square i Midtown Manhatten-delen ved krysset Broadway og Seventh Avenue, er en av verdens mest besøkte turistattraksjoner og mottar ca. 50 milloner besøkende i året.  

Grand Canyon National Park

Grand Canyon, liggende i det nordlige Arizona, er en av verdens mest kjente naturparker og mottok mer enn seks millioner besøkende i 2017. Dette er det nesthøyeste antall besøkende av alle amerikanske nasjonalparker etter Great Smoky Mountains National Park. Den ble utnevnt til verdensarv av UNESCO i 1979. 

Parkens sentrale trekk og mest populære attraksjon er Grand Canyon; en kløft i Colorado River, som ofte betraktes som en av verdens vidundere. På tross av naturparkens tilsynelatende harde landskap har det et spennende og rikt dyreliv. Det er hele 9 arter av amfibier og over 300 fuglearter i området, herunder vild kalkun, stor hornugle, hvithodet havørn, vandrefalk og californisk kondor. Samt adskillige sjeldne pattedyr som f.eks. svart bjørn, los, wapiti, prærieulv, mulhjort, gaffelbuk, bighornfår og pumaer. 

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park ligger i statene Wyoming, Montana og Idaho. Den ble opprettet i 1872, og var dermed den første nasjonalparken i USA og den første nasjonalparken i verden. I 1978 ble den utnevnt til verdensarv av UNESCO. 

Parken spenner over et areal på 8.983 km2, som blandt annet omfatter spektakulære sjøer, kløfter, elver og fjellkjeder. Parken er også kjent for dens mange geometriske områder, spesielt Old Faithful geiseren, som er en av de mest populære attraksjonene i nasjonalparken. Geiseren springer i gjennomsnittet hvert 91 minutt og hvert av dens utbrudd kan inneholde mellom 14.000 og 32.000 liter kokene vann. Dette spyles til en høyde på mellom 30 og 55 meter.

En annen populær attraksjon i parken er dens rike og sjeldene dyreliv, som inkluderer truende arter av pattedyr, fugler og reptiler. Det lever blandt annet grizzlybjørner, ulver, bisoner og elg i parken - og parkens bisonbesetning er den eldste og største offentlige bisonbesetning i USA. 

Walt Disney World Resort 

Walt Disney World Resort ligger i nærheten av Orlando i Florida. Dette er verdens største fornøyelsespark bestående av fire temaparker, to badeparker, et campingområde, 27 Disney-hotell, 9 andre hotell og en lang rekke resturanter, butikker (blandt annet shoppingsenteret Disney Springs), golfbaner og underholdningstilbud som betjenes av stedets 62.000 ansatte. 

Ideen til fornøyelsesparken, som var opprinnelig var skapt som et supplement til Disneyland i Anaheim i California, ble utviklet av Walt Disney på 1960-tallet og åpnet i 1971. I dag er Walt Disney World den mest besøkte fornøyelsesparken i verden, med et gjennomsnitlig årlig besøkstall på over 52 millioner. Parken er samtidig flagskipet for Disneys verdensomspennende virksomhet, og er blitt et slags varetegn for den amerikanske underholdningsindustrien.  

Informasjon og fakta 

Jeg har her samlet litt fakta og informasjon om USA, som f.eks. landets geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspirasjon på din reise til USA. Ønsker du å finne mer inspirasjon til din reise kan jeg anbefale å besøke bloggen vår. Her kan du finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise! 

Geografi og befolkning 

Med sine 9.833.520 km2 er USA verdens tredjestørste land målt på det samlede areal (land- og vannareal), kun overgått av Russland og Canada og akkurat overgått av det samlede europeiske kontinentet. 

Samtidig er USA nummer tre blandt verdens mest folkerike land, med en befolkning på over 325 millioner mennesker, kun overgått av Kina og India. Hovedstaden i landet, og dens politiske sentrum er Washington D.C. Den største byen målt på antall innbyggere er New York City med rundt 20 millioner innbyggere, etterfulgt av Los Angeles med 13,5 millioner innbyggere og Chicago med rundt 9,5 millioner innbyggere. 

Klima og vær

På grunn av sin enorme størrelse omfatter USA de fleste klimatypene. Mot øst spenner klimaet fra det fuktige kontinentalklimaet i nord til det fuktige, subtropiske klimaet i sør. Vest er de store slettene som kjennetegnes et steppeklima, mens størstedelen av de vestlige fjellene har et alpint klima. 

I området Great Basin i den vestlige delen av landet er det ørkenklima, mens i de kystnære områdene av California er middelhavsklima. Det er kystklima i Oregon og Washington og det sørlige Alaska. De fleste andre områdene av Alaska har polarklima eller subpolarklima. Hawaii og den sørlige spissen av Florida har tropisk klima, i likhet med de befolkede områdene av Karibien og Stillehavet. 

USAs klima er også kjennetegnet av noen av de mest ekstreme værtyper i verden; i statene som grenser opp til Den Mexicanske Golf er det f.eks. regelmessig orkaner, og de fleste av verdens tornadoer forekommer i dette området. Man kaller det "Tornado Alley" i Midtvesten og den sørlige delen av landet. 

Transport 

USA har en av de største og mest velutviklede infrastrukturer i verden, selv om det ikke er like modernisert i alle delene av landet. 

De tre største flyselskapene i verden, målt på antall passasjerer, er alle amerikanske. American Airlines er nummer en i verden etter kjøpet av US Airways i 2013. Videre så ligger 16 av verdens 50 travleste lufthavner i USA, hvor den travleste av dem alle er Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Den fjerdtravleste er O`Hare International Airport i Chicago. 

Det er 6,4 millioner kilometer offentlig vei i USA, herunder et av verdens lengste motorveisystemer på 91700 kilometer. Blandt USAs mest kjente motorveier er Highway 12 i Utah, Route 66 fra Illinois til California, The Great River Road fra Minnesota til Louisiana, Blue Ridge Parkway fra Virginia til North Carolina og Pacific Coast Highway i California. 

Andre linker

Hva sier gjestene i USA?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser